Afandou

Afandou
I Afandou kan du bada i kristallklart vatten på Rhodos längsta strand. Denna mysiga stad har allt du kan tänkas behöva under en semester, och är en av de äldsta byarna på Rhodos.

Det bor omkring 7500 människor och lokalbefolkningen är i regel mycket gästvänliga. Afandou är framför allt känt för sina mattor. Här kan du fynda lokalt producerade, unika mattor som säljs i någon av alla de butiker som ligger inne i centrum. Du kan även köpa bland annat olivoljor, kläder, smycken eller avnjuta grekiskt kaffe på något kafé.

Ett måste under ditt besök är att besöka kyrkan som ligger vid stadens huvudtorg. Här kan du bland annat beskåda vackra väggmålningar från 1600-talet. I augusti varje år anordnar dessutom kyrkan en stor, religiös festival som är populär bland lokalbefolkningen. I närheten av torget visas även en utställning i folklore som kan vara intressant att se.

Stranden i Afandou är hela 3 kilometer lång och här finns förutom väldigt mycket sand, även vackra grottor och klippor att utforska för den äventyrlige. För den som gillar att ligga stilla, erbjuds solstolar och parasoller att hyra under dagen. Vid lunchtid finns flera möjligheter att äta något gott på någon av alla de barer som finns längs med stranden.

Precis intill stranden i Afandou kan du bo på det barnvänliga hotellet Mythos Beach, som har ett fint poolområde och bekvämligheter för alla i familjen. Är du golfintresserad, rekommenderas ett besök på Afandou Golf som ligger i närheten av Mythos Beach. Här kan du även äta en god måltid efter en golfrunda.

Om du beger dig en liten bit norrut från Afandou kommer du till byn Faliraki. Här ligger bland annat ett populärt vattenland, som passar alla åldrar. Du tar dig enkelt hit med exempelvis buss från Afandou.

Välkommen

Varmt välkommen till den nya sajten om Rhodos i Grekland. Vi kommer att regelbundet lägga in fler spännande artiklar för dig som drömmer dig hit.

Dagens väder

26°C

Uppdaterat 2024-06-15

Väderprognos

Se väderprognosen för Rhodos inför din resa.

Besök Rhodos stad

En riktig sevärdhet som rekommenderas varmt.

Party i Rhodos

En guide över det pulserande nattlivet på ön.