Restauranger i Rhodos

Restauranger i Rhodos
Rhodos restauranger är ofta populära och välbesökta runt om på hela ön. Du kan välja mellan att äta typisk grekisk mat eller prova någon internationell rätt. Många matställen är familjedrivna och bjuder på en hemtrevlig, mysig atmosfär.

Romeo är en omtyckt restaurang i gamla stan i Rhodos stad. Denna restaurang ligger i en 500-årig gammal byggnad med en härlig takterrass och tillhörande trädgård. Här sitter du perfekt under de varma sommarnätterna! Du kan njuta av klassiska, grekiska rätter samtidigt som du blir underhållen av den duktiga sångerskan Afrodite och hennes band. Romeo har öppet även under dagen då du kan äta lunch.

Ännu en restaurang i gamla stan är Rustico. Detta trevliga matställe ligger på en stengata bland smala gränder och gamla hus, och anses vara en av de bästa restaurangerna i staden. Väggarna är utsmyckade med grekiska hantverk och keramik, vilket skapar en genuin atmosfär. En av deras specialrätter är kleftiko, vilket är en traditionell grekisk maträtt bestående av lammkött och grönsaker i rödvinssås.

Restaurangen Victoria ligger i de moderna kvarteren i Rhodos stad och har funnits sedan 1996. Victoria ligger i hjärtat av centrum, nära många hotell och butiker. Mitt emot denna restaurang finner du den imponerande byggnaden Rodon där stadens kasino ligger. Victoria är känt för sin höga service och prisvärda rätter som inte kostar en förmögenhet. Här kan du njuta av rätter från det rika medelhavet med inspiration från Grekland, Spanien, Malta, Cypern och Israel.

I semesterorten Psinthos på Rhodos finner du den omtyckta restaurangen Aigaio Orizontas, 8 kilometer in från kusten. Även då området inte är bland de mest kända turistområdena på ön, rekommenderas verkligen ett besök här. På denna restaurang kan du koppla av i en miljö med ljusa färger, träinredning och varm belysning. Restaurangen har öppet mellan klockan 12:00 och 24:00, året runt (10:00-24:00 på helgerna och tisdagarna är alltid stängda).

Välkommen

Varmt välkommen till den nya sajten om Rhodos i Grekland. Vi kommer att regelbundet lägga in fler spännande artiklar för dig som drömmer dig hit.

Dagens väder

24°C

Uppdaterat 2024-05-27

Väderprognos

Se väderprognosen för Rhodos inför din resa.

Besök Rhodos stad

En riktig sevärdhet som rekommenderas varmt.

Party i Rhodos

En guide över det pulserande nattlivet på ön.