Mandrakihamnen

Mandrakihamnen
Mandrakihamnen i Rhodos stad fungerande förr i tiden som Rhodos militära hamn och var den viktigaste hamnen på hela ön under 2500 år. Numera är hamnen omgiven av statyer föreställande två rådjur, Elafos och Elafina som symboliserar Rhodos.

Vissa menar att kolossen på Rhodos stod vid denna mynning, medan andra menar att statyn var placerad längre in i staden. Runtom Mandrakihamnen finns idag ett aktivt liv med souvenirbutiker, barer, restauranger och handel. Hamnen har blivit en samlingsplats för besökande gäster såväl som för lokalborna.

I Mandrakihamnen kan du får se allt från miljonärsbåtar och yachter till segelbåtar och små, enkla fiskebåtar. Här samlas alla slags människor längs med kajen eller på något av alla de mysiga kaféer som finns. Från Mandrakihamnen kan du åka på olika dagsutflykter till närliggande öar eller stränder runtom på Rhodos. Många av de som öluffar åker till och från Mandrakihamnen. I området finns många researrangörer som kan erbjuda paketresor och utflyktspaket, så hör dig för om du är intresserad av att se omgivningarna med båt!

Mitt emot Mandrakihamnen kan du besöka Nya marknaden (Nea Agora) där du kan handla frukt, grönsaker, kött, fisk och mycket annat. Runt handelsplatsen ligger även butiker, barer, matställen och ännu fler kaféer. Inte långt från Mandrakihamnen finner du även Rhodos akvarium som funnits sedan den första hälften av 1900-talet. Hit kommer tusentals besökare varje år för att titta på utställningar om det grekiska marina livet. I byggnaden bedrivs även forskning på en vetenskaplig institution inom det marina området.

Välkommen

Varmt välkommen till den nya sajten om Rhodos i Grekland. Vi kommer att regelbundet lägga in fler spännande artiklar för dig som drömmer dig hit.

Dagens väder

25°C

Uppdaterat 2024-06-15

Väderprognos

Se väderprognosen för Rhodos inför din resa.

Besök Rhodos stad

En riktig sevärdhet som rekommenderas varmt.

Party i Rhodos

En guide över det pulserande nattlivet på ön.