Ixia

Ixia i Rhodos
Ixia är en populär och familjevänlig semesterby, belägen intill en två kilometer lång klapperstensstrand på Rhodos sydvästra kust. En del klassar Ixia som ett av de vackraste områdena på hela Rhodos, ja till och med Grekland.

I denna semesterort finns det mesta du kan tänkas behöva under din ledighet, inklusive mysiga hotell, restauranger, barer och butiker. Om detta inte skulle räcka, ligger Ixia på bekväma fem kilometers avstånd från Rhodos stad, och du kan enkelt ta en buss eller taxi mellan orterna.

I Ixia kan du bland annat bo på något av Fritidsresors Blue Star-hotell som alla har pooler (inklusive barnpool) samt lekplats. Två av hotellen har dessutom barnklubbar. Tycker ni om vattenlek, rekommenderas hotellet Blue Bay som har ett alldeles eget vattenland. Ixia passar med andra ord särskilt bra att semestra i om du reser med barn, men här finns givetvis andra alternativ för dig som reser med din partner eller kompisgänget och så vidare.

På den långa stranden i Ixia kan du hyra solstolar och parasoll, liksom prova på olika vattensporter. Tack vare strandens läge i en bukt, blåser alltid ljumma vindar som gör platsen perfekt för bland annat vindsurfing. Varför inte prova på denna sport under din semester i Ixia? Tänk på att hela stranden består av klappersten, så badskor är att rekommendera även om stenarna är släta. När du bli hungrig under de varmaste timmarna på dagen kan du besöka någon av de närbelägna tavernorna som erbjuder lättare lunchrätter, snacks och drycker.

Vill du se något annat under en dag, rekommenderas åtminstone ett besök till Rhodos stad, som du når på cirka en kvart med buss, hyrbil eller taxi. Här kan du exempelvis uppleva gamla stan eller de turkiska kvarteren och dess pittoreska gränder, ringmuren samt stadens välbesökta riddarpalats. Tycker du om shopping erbjuder dessutom Rhodos stad flera olika gallerior och butiker med allt du kan tänkas vilja ha.

Under ditt besök i Ixia kan du även prova på att dyka, även om du är total nybörjare. Andra populära aktiviteter inkluderar örundturen, båtutflykter till Lindos, Marmaris i grannlandet Turkiet samt till den närbelägna ön Symi. Sist med inte minst finns givetvis möjligheter att vara med under en typisk grekisk afton med mat, vin, sång och musik.

Tycker du om uteliv erbjuder Ixia både barer och nattklubbar, men bäst är att ta en taxi till grannorten Faliraki. Här finns en uppsjö av uteställen som passar oavsett om du bara vill ta en drink eller dansa hela natten lång! Ett tips är att fråga efter och beställa in den mycket goda, lokalproducerade likören.

Tycker du om att röra på dig rekommenderas att följa med på Temaresors arrangerade vandringar på Rhodos. Här tar man sig med hjälp av en guide runt till fots på Rhodos, och får besöka vackra havsbukter, lokala byar och andra sevärda platser. Du kan boka en veckas resa med detta vandringstema och kan med fördel kombinera den med ytterligare en vecka på något hotell i Ixia, alternativt annan ort på Rhodos.

Välkommen

Varmt välkommen till den nya sajten om Rhodos i Grekland. Vi kommer att regelbundet lägga in fler spännande artiklar för dig som drömmer dig hit.

Dagens väder

26°C

Uppdaterat 2024-06-15

Väderprognos

Se väderprognosen för Rhodos inför din resa.

Besök Rhodos stad

En riktig sevärdhet som rekommenderas varmt.

Party i Rhodos

En guide över det pulserande nattlivet på ön.