Tsambika

Tsambika
Tsambika anses vara en av de allra vackraste stränderna på Rhodos. Stranden är lång och barnvänlig med guldfärgad, finkornig sand och turkosfärgat vatten.

Många uppskattar Tsambika för den rika naturupplevelsen platsen ger. Detta beror framför allt på att man inte har byggt några jättelika hotellkomplex i anslutning till stranden. Över vägen finns däremot ett antal mysiga små tavernor och barer för den som är hungrig eller törstig.

Från Tsambika strand har du en fin utsikt över en imponerande klippa med ett kloster som byggdes till minne av jungfrun av Tsambika. Det är från detta kloster som stranden fått sitt namn och enligt sägnen sägs jungfrun kunna hjälpa barnlösa par att få barn. Skulle du vilja röra lite på dig, rekommenderas en promenad uppför berget där du kan besöka denna historiska plats. Du tar dig upp via en lång trappa och turen kan vara ganska utmanande, men väl uppe väntar en otrolig utsikt över bukten och havet.

Du tar dig till Tsambika med bil, buss eller till fots. Väljer du att åka den lokala bussen så stannar denna vid vägen precis bredvid stranden. Det går dagligen bussar från Rhodos stad som ligger 2,6 mil norr om Tsambika. Tack vare att stranden ligger i en bukt, är vattnet och vågorna relativt lugna och passar därför särskilt bra för barnfamiljer.

Välkommen

Varmt välkommen till den nya sajten om Rhodos i Grekland. Vi kommer att regelbundet lägga in fler spännande artiklar för dig som drömmer dig hit.

Dagens väder

23°C

Uppdaterat 2024-05-27

Väderprognos

Se väderprognosen för Rhodos inför din resa.

Besök Rhodos stad

En riktig sevärdhet som rekommenderas varmt.

Party i Rhodos

En guide över det pulserande nattlivet på ön.