Kolymbia

Kolymbia
Kolymbia är en strandnära semesterby där du kan koppla av. Orten ligger i Afandou, en bit söder om Rhodos stad. Omgivningarna är otroligt vackra tillsammans med havet och de grönklädda bergssluttningarna.

Stranden i Kolymbia är av klappersten samt grov sand och har kristallklart vatten! Du kan bland annat hyra kanoter och trampbåtar i närheten av stranden, eller varför inte åka på en utflykt till den natursköna stranden Tsambika som ligger bakom udden.

Du ska besöka Kolymbia om du längtar efter en lugn semester med avkoppling. Här kan du bo på moderna och luftiga resorthotell där du kan välja all inclusive om du så önskar. Kolymbia är en perfekt semesterort för hela familjen. Reser du med barn kan du exempelvis bo på Fritidsresors miljöanpassade Blue Village som har bamseklubb. På Aegean Park som ligger intill stranden, finns en vattenpark för hela familjen med fritt inträde för de som bor på hotellet. Här bor man i modernt inredda och ljusa rum och man har, förutom vattenparken, tillgång till sportaktiviteter, träningsrum, underhållning samt inomhuspool.

Om du istället är på en romantisk semester utan barn, kan exempelvis det barnfria och fyrstjärniga hotellet Atlantica Imperial Resort vara ett alternativ. Här kan du njuta av utsikten över havet och stranden på terrassen, eller varför inte besöka hotellets egna spa där du bland annat kan få massage. På kvällen kan du njuta av en stund i jacuzzin innan du avnjuter god mat på någon av de närbelägna restaurangerna.

Huvudgatan i Kolymbia byggdes av italienarna och består av en allé som är flera kilometer lång, kantad av eukalyptusträd, restauranger, kaféer och butiker. Här kan du hitta allt från lokalproducerad olivolja, vinäger, badkläder och vykort. Bland de utflykter som anordnas från Kolymbia hör bland annat en örundtur, grekisk afton och båtutflykter till ”den vita staden” Lindos, den närliggande ön Symi samt dagsturer till Turkiet.

Välkommen

Varmt välkommen till den nya sajten om Rhodos i Grekland. Vi kommer att regelbundet lägga in fler spännande artiklar för dig som drömmer dig hit.

Dagens väder

23°C

Uppdaterat 2024-05-27

Väderprognos

Se väderprognosen för Rhodos inför din resa.

Besök Rhodos stad

En riktig sevärdhet som rekommenderas varmt.

Party i Rhodos

En guide över det pulserande nattlivet på ön.