Rhodos karta

På en Rhodos karta kan man se att den 79 kilometer långa ön har formen av en spjutspets. Dess totala yta är omkring 1400 kvadratkilometer och kusten sträcker sig totalt 22 mil. Rhodos ligger i Greklands östra skärgård, nära grannlandet Turkiet.

Rhodos stad ser man på en karta ligger på öns nordkust. Här utgör en av sevärdheterna den antika handelshamnen som idag är en modern hamn med restauranger, barer och kaféer. Cirka 14 kilometer sydväst om Rhodos stad hittar man orten Paradisi på en karta. Intill denna stad finner man även öns internationella flygplats Diagoras. Inte långt från Rhodos stad ligger även semesterbyn Ixia. På Rhodos östkust från norr och neråt finner man på en karta orterna Kalithea, Faliraki samt Lindos.

Tittar man på en karta över Rhodos ser man att ön är ganska bergigt inåt landet. Det högsta berget på Rhodos är Attavyros och är cirka 1200 meter högt över havet. De flesta skogsområden man kan finna på ön består av tall samt cypress. I den berömda och sevärda Fjärilsdalen kan man få se framför allt fjärilssorten Björnspinnare som lever av trädens söta kåda.

De flesta stränder man kan se på en karta över Rhodos består till största del av klappersten. Ett tips är att ta med sig badskor till din semester på ön, eller att köpa sådana på plats. Trots den något steniga marken på ön, odlar man dock vindruvor, oliver, citrusträd med mera på många håll på Rhodos. Turism är däremot den största näringen och skapar många jobb.

Rhodos har, precis som många andra öar i den grekiska och turkiska skärgården, fallit offer för jordbävningar under historiens gång. Den allvarligaste var 226 f.Kr. och den förstörde bland annat Kolossen på Rhodos. På 1400-talet ägde en annan stor jordbävning rum, vilken förstörde många områden i Rhodos stad. Den senaste var 2008 och mätte 6,3 på richterskalan.

Välkommen

Varmt välkommen till den nya sajten om Rhodos i Grekland. Vi kommer att regelbundet lägga in fler spännande artiklar för dig som drömmer dig hit.

Dagens väder

22°C

Uppdaterat 2024-05-27

Väderprognos

Se väderprognosen för Rhodos inför din resa.

Besök Rhodos stad

En riktig sevärdhet som rekommenderas varmt.

Party i Rhodos

En guide över det pulserande nattlivet på ön.