Rhodos stad

Rhodos stad
Rhodos stad är den största orten på Rhodos med sina 50 000 invånare, och är sedan länge ett populärt turistmål. Här varvas avkoppling vid havet med shopping, god mat och nattliv.

På dagen kan du fly undan solen i någon av stadens alla parker, gå på museum, besöka konstgallerier eller shoppa. I Rhodos stad kan du bada vid den fina Elli-stranden som ligger vid öns norra udde, men det finns många andra vackra stränder i området som du lätt kan nå med hyrbil eller buss. På kvällen finns en uppsjö av restauranger, barer och nattklubbar att välja mellan.

En av de mysigaste områdena i Rhodos stad är gamla stan. Här kan du strosa runt bland kullerstensgränder, stanna för en kopp grekiskt kaffe i något kafé och insupa en mycket bevarad medeltidsmiljö. Du passerar torg, fontäner och vackra byggnader. Ofta hålls basarer och små marknader där du kan fynda allt mellan himmel och jord.

Blir du hungrig under ditt besök i gamla stan i Rhodos stad är det mycket lätt att hitta en restaurang eller kiosk. På kvällen är det populärt att äta eller ta en drink i någon av de smala gränderna! En av de mest populära sevärdheterna i gamla stan är riddarpalatset från 1400-talet.

Mandrakihamnen i Rhodos stad är ytterligare en del av staden som bidrar till den speciella atmosfären. Kommer du till Rhodos stad till sjöss välkomnas du av öns symboler, två hjortar som står på varsin sida av mynningen in till hamnen. Vissa menar att kolossen på Rhodos en gång stod här, men det finns ännu inga bevis för detta. Runt hamnen i Rhodos stad ligger pittoreska kaféer, restauranger, barer och butiker. En trevlig aktivitet är att ta en kopp grekiskt kaffe eller en öl och sedan beskåda inkommande båtar i hamnen, vilka är allt från segelbåtar och lyxbåtar till lokala fiskare!

Rhodos stad erbjuder många olika slags hotell för sina gäster. Åker du med exempelvis Fritidsresor kan du få bo på deras populära hotell Ibiscus, där du har nära till det mesta i staden. Vill du bo i en historisk miljö mitt i gamla stan i Rhodos stad, är det rofyllda hotellet Avalon Boutique att rekommendera.

Åker du istället med Apollo kan du välja mellan ett flertal andra hotell. Agla är ett trevligt hotell nära centrum som passar särskilt bra om du reser utan barn. Det finns dock familjerum och barnpool. Det ligger en liten taverna i anslutning till hotellets pool och sällskapsrum med TV finns. Frukostbuffé ingår i priset och halvpension kan köpas till.

Det finns flera utflykter som avgår från Rhodos stad. Tycker du om äventyr kan du bland annat prova att sportdyka under en dag och detta passar även nybörjare. Andra utflykter inkluderar båtturer till ön Symi, Turkiet, örundturer på Rhodos samt grekisk afton. Hyr du en bil rekommenderas det att du bland annat åker till akropolis i Lindos, där du kan skåda ruiner från antika tempel samt en ringmur. Du kan exempelvis parkera bilen nere i Lindos centrum och sedan rida på en åsna uppför sluttningen till templet!

Välkommen

Varmt välkommen till den nya sajten om Rhodos i Grekland. Vi kommer att regelbundet lägga in fler spännande artiklar för dig som drömmer dig hit.

Dagens väder

23°C

Uppdaterat 2024-05-27

Väderprognos

Se väderprognosen för Rhodos inför din resa.

Besök Rhodos stad

En riktig sevärdhet som rekommenderas varmt.

Party i Rhodos

En guide över det pulserande nattlivet på ön.