Lindos

Lindos
Lindos är det perfekta resmålet för dig som längtar efter kritvita stränder, mysiga kvällspromenader i smala gränder och historiska byggnader från antiken. Lindos är ett populärt resmål bland turister från hela Europa.

Hit kommer man antingen över dagen eller för att stanna en längre tid. Staden erbjuder det mesta du kan tänkas behöva under din semester, men har samtidigt bibehållit en småstadskänsla och genuin atmosfär.

I anslutning till Lindos huvudtorg finner du en uppsjö av souvenirbutiker, kaféer och barer. I centrum finns även en station varifrån du kan rida på en åsna upp till Lindos akropolis med antika tempel, vilket ligger uppe på en höjd intill staden. Detta är mycket populärt och ett lite annorlunda sätt att ta sig till en av Lindos bästa sevärdheter. Huvudtemplet är cirka 2500 år gammalt och byggdes till ära av Pallas Athena. Runt om det finns fortfarande ruiner av andra tillhörande tempel och byggnader. Under 1200-talet byggde man en ringmur kring platsen, vilken till stor del fortfarande är intakt. Uppe vid akropolis kan man njuta av en otrolig utsikt över Lindos stad, havet och den omgivande naturen.

Under kvällstid i Lindos, hittar du restauranger både uppe på takterrasser med utsikt över gatorna eller nere bland gränderna och kullerstensgatorna. Rör du dig i stadens bostadsområden under kvällen, kommer du med all sannolikhet att träffa på lokalbor som sitter ute och pratar, äter middag och umgås längs med gatorna.

Det finns ett stort antal hotell att välja mellan i Lindos, oavsett plånbok och önskemål. Du kan bo på allt från mindre, familjeägda hotell till lite lyxigare hotell. Reser du med exempelvis Fritidsresor, kan du bo på deras fyrstjärniga hotell Lindos Mare som ligger precis ovanför stränderna, strax utanför staden. Här kan du välja mellan att bo med eller utan halvpension (frukost och middag). Vill du ha ett ännu lyxigare alternativ, kanske Lindos Blu Hotel & Suites är något för dig. Detta femstjärniga hotell erbjuder fantastisk utsikt över gröna sluttningar, stranden och havet. Båda hotellen ligger omkring 2 kilometer från Lindos och erbjuder härliga pooler och jacuzzi.

Apollo är ytterligare ett resebolag som erbjuder paketresor till Lindos. Här kan du välja mellan att bo på Lindos Blu eller Mare Blue Lindos Bay. Här kan du njuta av rum med havsutsikt, god service och närheten till stranden!

Besöker du Rhodos, rekommenderas det att du hyr en bil. Besök exempelvis Rhodos stad som ligger cirka fem mil norr från Lindos. Vill du upptäcka mer av ön kan du åka på arrangerade utflykter. En populär sådan är örundturen där du får se och besöka Rhodos smultronställen, eller varför inte åka på en båtutflykt till den närbelägna ön Symi? Ett annat tips är att passa på att besöka Marmaris i Turkiet, som ligger mycket nära Rhodos.

Välkommen

Varmt välkommen till den nya sajten om Rhodos i Grekland. Vi kommer att regelbundet lägga in fler spännande artiklar för dig som drömmer dig hit.

Dagens väder

18°C

Uppdaterat 2024-04-20

Väderprognos

Se väderprognosen för Rhodos inför din resa.

Besök Rhodos stad

En riktig sevärdhet som rekommenderas varmt.

Party i Rhodos

En guide över det pulserande nattlivet på ön.