Lardos

Lardos
Lardos är en vacker liten lantlig by som ligger på Rhodos östra sida, på några minuters avstånd med buss eller bil till Lindos. Här bor du i en avkopplande miljö med lantgårdar, olivlundar och grönbeklädda berg runt staden.

Lardos har alla bekvämligheter som du kan tänkas behöva; butiker, läkare, tandläkare, apotek, frisör, hyrbilsföretag, cykeluthyrning med mera. Lardos centrum utgörs av stadens breda huvudtorg som är vackert inramat av träd. Hit kommer fortfarande lokalbor för att dra upp dricksvatten ut torgets brunn! Annars är det vanligt att du ser lokalbefolkningen sitta och umgås vid kaféerna kring torget där de dricker kaffe, spelar spel och pratar.

Under kvällstid bjuder Lardos på en mängd olika restauranger och tavernor där du kan avnjuta både grekiska och internationella rätter. På torget kan man få se lokala band uppträda under kvällarna! Vill du lyssna på mer modern dansmusik bjuder Lardos på ett flertal olika barer och klubbar. Men störst utbud har förstås den närliggande semesterorten Lindos, dit du enkelt tar dig med en taxi.

Det finns flera arrangerade utflykter som utgår från Lardos. En populär utflykt är att åka till akropolis i Lindos, där man kan få se tempelruiner från antiken. För den shoppingintresserade anordnas utflykter till Rhodos stad där det finns ett stort utbud av affärer. Andra utflykter bär av till grannön Symi samt till Marmaris i Turkiet.

Det finns flera boendealternativ i Lardos. Bokar du en paketresa med exempelvis Fritidsresor, kan du få bo på det femstjärniga hotellet Lindian Village som ligger 4 kilometer från centrum, precis intill stranden. Här finns de flesta bekvämligheter du kan tänka dig, inklusive en stor pool med bar, jacuzzi, spa, tennisbana och träningslokal. Om önskemål finns kan man köpa till halvpension (frukost och middag). Möjlighet till rum med privat pool finns till och med!

Välkommen

Varmt välkommen till den nya sajten om Rhodos i Grekland. Vi kommer att regelbundet lägga in fler spännande artiklar för dig som drömmer dig hit.

Dagens väder

26°C

Uppdaterat 2024-06-15

Väderprognos

Se väderprognosen för Rhodos inför din resa.

Besök Rhodos stad

En riktig sevärdhet som rekommenderas varmt.

Party i Rhodos

En guide över det pulserande nattlivet på ön.