Stränder i Rhodos

Rhodos stränder
Rhodos stränder är några av de vackraste i hela Grekland. Tack vare det subtropiska klimatet och över 3000 soltimmar per år, besöker tusentals turister från hela Europa denna underbara ö.

Vill du upptäcka några av de mindre turisttäta stränderna på Rhodos, rekommenderas det att du hyr en bil. På detta sätt kan du ta dig runt lättare och nå stränder som ligger lite mer avsides från semesterorterna.

Åker du omkring en mil norrut från Lindos kommer du till stranden Agia Agathi, som ligger i närheten av orten Haraki. Stranden är långgrund och passar särskilt bra om ni reser med barn. Det finns solstolar att hyra, vilket kan vara en god idé då sanden kan bli mycket varm under dagen. En gammal borg ligger i anslutning till stranden som man kan besöka. Härifrån har man fantastiskt vacker utsikt över havet.

Ytterligare en av Rhodos stränder är Prasonisi som har gyllene sand och klart vatten. Här samlas ofta vindsurfare, då läget bjuder på perfekta väderförhållanden för detta ändamål. Alldeles intill stranden finner du Rhodos västkust med vackra berg och dalar. Beger du dig mot byn Monolithos och klapperstensstranden som ligger intill Fourni, kommer du till en av Greklands vackraste områden som verkligen är värt att upptäcka!

Åker du till Lalyssos kommer du till en av öns stränder som många hotell ligger belägna runt. Här finner du även butiker, tavernor och barer där du kan äta och dricka under de varmaste timmarna på dagen. Lalyssos är en av de populäraste semesterorterna på Rhodos och här anordnas även internationella tävlingar i vindsurfing då och då.

I Afandou kommer du till en av öns vackraste stränder som är hela 3 kilometer lång. Detta är en klapperstensstrand med kristallklart vatten och passar även om du reser med barn. Det är cirka 2 mil till Rhodos stad och 4 kilometer till Faliraki härifrån, och enklast är att ta sig hit med hyrbil.

I semesterbyn Ixia på Rhodos nordvästra kust, finner du en populär strand. Hit kommer framför allt vindsurfare och seglare, men passar givetvis för stillasittande soldyrkare också! Ixias kust och stränder är även kända för sina magnifika solnedgångar.

Välkommen

Varmt välkommen till den nya sajten om Rhodos i Grekland. Vi kommer att regelbundet lägga in fler spännande artiklar för dig som drömmer dig hit.

Dagens väder

17°C

Uppdaterat 2024-03-02

Väderprognos

Se väderprognosen för Rhodos inför din resa.

Besök Rhodos stad

En riktig sevärdhet som rekommenderas varmt.

Party i Rhodos

En guide över det pulserande nattlivet på ön.