Faliraki

Faliraki
I Faliraki hittar du en av Rhodos vackraste stränder. Hit ska du åka om du längtar efter en semester med sol, bad och ett brett utbud av shopping, utflykter och underhållning.

I Faliraki kan du koppla av vid havet på dagen, för att under kvällen bege dig in till stadens centrala delar där en uppsjö av restauranger, barer, klubbar och diskotek ligger.

Du kan ta dig till Faliraki på flera olika sätt. Från Rhodos stad kan du ta bussen, vilket kostar 2 euro och tar omkring 35 minuter. En taxi nere från färjeterminalen i Rhodos stad kostar omkring 20 euro och tar 15 minuter. Vill du se omgivningarna kring Faliraki är hyrbil ett bra sätt att ta sig runt med. Det finns flera uthyrningsställen i staden och det kostar allt från 15 till 55 euro per dag, beroende på säsong. Under sommarmånaderna är det som dyrast, men det rekommenderas ändå att du jämför priserna då de kan variera en del mellan firmorna.

De flesta av restaurangerna i Faliraki passar allas smaker och plånböcker, och ligger intill huvudgatan i Faliraki. Du hittar även många bra restauranger längs med Ermou Street och Pigon Kallitheas Avenue vilken även kallas för Club Street. Här finns även ett stort utbud av barer, där du kan ta en drink före eller efter maten. Vill du ha riktigt grekisk, hemlagad mat ska du bege dig till det familjeägda Manolis Taverna som ligger nära korsningen vid Ermou Street och Pigon Kallitheas Avenue.

Tycker du om nattliv och dans, kan det vara bra att veta att nattlivet börjar omkring klockan 22:00 i Faliraki. En bra idé är att börja sin kväll på Ermou Street där du hittar en uppsjö av barer och uteställen. Kvaliteten på drinkarna kan variera något mellan ställena, men i regel är personalen mycket trevlig, priserna bra och atmosfären på topp. Det är inte ovanligt att barerna har specialerbjudanden på drinkar för att locka in gäster, särskilt i början av kvällen. Ett vanligt erbjudande är att det ingår en cocktail i inträdespriset eller liknande.

Det finns många olika boendealternativ i Faliraki. Om du bokar ditt boende själv brukar det inte vara så svårt att hitta ett bra hotell. Frida Studios hyr ut trevliga, mysiga små lägenheter som kostar allt från 25 till 120 euro per natt. På Telhinis Hotel bor du bara 4 minuter från Ermou Street och 7 minuter från stranden. Vill du bo riktigt lyxigt är Rodos Palladium Leisure & Wellness att rekommendera. Detta är Rhodos mest prisbelönta, femstjärniga hotell som ligger mitt på den vackra stranden i Kalithea, 4 kilometer från Faliraki och 9 kilometer från Rhodos stad.

En av de bästa stränderna på Rhodos hittar du i Faliraki. Den är hela 6 kilometer lång och består till största del av finkornig, gyllene sand. Här kan du hyra solstolar, parasoll samt prova på olika vattensporter. De flesta av exempelvis Fritidsresors hotell ligger i anslutning till strandens norra del. Här är det lugnt och avkopplande, men nära in till Faliraki centrum och alla aktiviteter där.

Välkommen

Varmt välkommen till den nya sajten om Rhodos i Grekland. Vi kommer att regelbundet lägga in fler spännande artiklar för dig som drömmer dig hit.

Dagens väder

22°C

Uppdaterat 2024-05-27

Väderprognos

Se väderprognosen för Rhodos inför din resa.

Besök Rhodos stad

En riktig sevärdhet som rekommenderas varmt.

Party i Rhodos

En guide över det pulserande nattlivet på ön.