Prasonisi

Prasonisi
Prasonisi är en udde på Rhodos södra sydspets och betyder "gröna ön" på grekiska. Området ligger drygt 9 mil från Rhodos stad och 4 mil från semesterorten Lindos.

Området är framför allt populärt bland vindsurfare och kitesurfare, tack vare de goda väderförhållandena som råder för att utöva dessa sporter. Under vintermånaderna när vattennivåerna är högre förvandlas Prasonisi till en ö!

På den sydligaste spetsen kan du besöka Prasonisis fyr. Kattavia är en närbelägen by med enklare hotell, restauranger och butiker där du bland annat kan hyra vindsurfingutrustning. Högsäsongen i Prasonisi pågår mellan juli och augusti, då även vindarna bjuder på de bästa villkoren för all typ av surfing.

Om du vill besöka Prasonisi är det enklaste sättet att hyra en bil och köra söderut på Rhodos tills du kommer hit. Du kommer att känna igen området på dess storslagna strand och kuststräckor på bägge sidor av halvön. De flesta som besöker området bor på familjedrivna hotell som erbjuder rum att hyra. Ofta har de en egen laterna i anslutning till boendet där man kan njuta av grekiska rätter.

På grund av det stora turisttrycket under de senaste åren i Prasonisi, äger tyvärr en del miljöförstöring och nedskräpning rum. Bland annat tenderar turister som surfar, att köra på stränderna med sina bilar eller skotrar. Detta har fört med sig att sanden numera är hårt packad och stränderna är inte alls lika vackra och fridfulla som de en gång varit. Den fridlysta sköldpaddan ”Kareta Kareta” har dessutom svårt att bygga bon på grund av trafiken på stränderna.

Välkommen

Varmt välkommen till den nya sajten om Rhodos i Grekland. Vi kommer att regelbundet lägga in fler spännande artiklar för dig som drömmer dig hit.

Dagens väder

23°C

Uppdaterat 2024-05-27

Väderprognos

Se väderprognosen för Rhodos inför din resa.

Besök Rhodos stad

En riktig sevärdhet som rekommenderas varmt.

Party i Rhodos

En guide över det pulserande nattlivet på ön.