Pefkos

Pefkos
Pefkos är en liten turistort som ligger på Rhodos östkust, bara sex kilometer från byn Lindos. Pefkos består framför allt av mindre hotell och familjer som hyr ut rum, barer, kaféer och restauranger.

Här finns det mesta du behöver; apotek, snabbköp och affärer. Pefkos är ett lugnare alternativ till Lindos, som du kan nå på några få minuter med taxi eller buss.

I Pefkos fanns bara några få sommarhus under 1970-talet, som framför allt de lokala invånarna i Lindos ägde. Men senare började man bygga hotell och allt fler hittade hit. Den finns flera små badvikar att välja mellan när du vill ta dig ett dopp, men huvudstranden är lite längre och består av klappersten. Ett tips är att med hjälp av cykel, moped eller hyrbil ta dig runt och utforska det närliggande området för att på så sätt hitta just din favoritstrand!

I den närbelägna staden Lindos kan du bland annat besöka de antika tempelruinerna och ringmuren. Ruinerna finns uppe på en höjd med utsikt över Lindos och havet. Du kan ta dig hit till fots, med bil eller varför inte på en åsna? Nere i Lindos centrum finns stationer där du kan få hyra din egna åsna som transportmedel uppför kullen! Efter en sådan åktur kan det vara skönt med ett dopp i havet. Strax nedanför ligger två mysiga stränder, dit bland annat många utflyktsbåtar kommer.

Du kan boka charterresor till Pefkos med bland annat Ving. Här bor du på lugna hotell på gångavstånd in till Pefkos stad. Bo exempelvis på det trestjärniga och familjeägda hotellet Pefkos View med pool (även barnpool). Härifrån är det bara 600 meter ner till stranden och 150 meter in till centrala Pefkos. Här kan du hyra enrumslägenheter för 2-4 personer med balkong eller terrass med fin utsikt.

Välkommen

Varmt välkommen till den nya sajten om Rhodos i Grekland. Vi kommer att regelbundet lägga in fler spännande artiklar för dig som drömmer dig hit.

Dagens väder

22°C

Uppdaterat 2024-05-27

Väderprognos

Se väderprognosen för Rhodos inför din resa.

Besök Rhodos stad

En riktig sevärdhet som rekommenderas varmt.

Party i Rhodos

En guide över det pulserande nattlivet på ön.