Fjärilsdalen

Fjärilsdalen
Fjärilsdalen, eller Petaloudes som platsen heter på grekiska, är ett vackert skogsområde som ligger 20 minuter med bil från Afandou. Du tar dig hit med hyrbil eller genom att åka med ett anordnat utflykt.

Fjärilsdalen brukar vara ett vanligt stopp på bussutflykter på hela Rhodos. Om du tar dig till Fjärilsdalen med hyrbil, kan du enkelt parkera vid ingången till dalen. Här finns även WC och möjligheter att köpa något drickbart om du är törstig. Tänk på att inträdet till Fjärilsdalen kostar 3 euro per person, så ta med kontanter!

När du väl kommer in i denna vackra dal, kan du få skåda stora flockar av fjärilar lyfta från träden eller flyga över bäcken som slingrar sig fram i landskapet. Du tar dig fram på stigar, men man har även byggt handikappanpassade passager av sten till vis del. Reser du med barnvagn, rekommenderas det däremot att du lämnar denna vid ingången, då det kan vara bökigt att ta sig fram.

I Fjärilsdalen kan du njuta av underbar natur så som små vattenfall och sjöar längs med bäcken, och många beskriver dalen som förtrollad. Fjärilsdalen är en sevärdhet som passar alla i familjen, inte minst barn som kan springa fritt och upptäcka området! Man har byggt små broar över vattendragen och det finns räcken att hålla sig i.

Den bästa perioden att besöka Fjärilsdalen är mellan juni och september. Då lockas fjärilarna till dalens träd som har en särskilt söt kåda som fjärilarna lever av. Det finns dock inga garantier för att du kommer få se dem under ditt besök, särskilt om det precis har regnat i skogen. Men besöker du Fjärilsdalen en klar, solig dag är det stor chans att du får njuta av skönheten från dessa underbara insekter!

Välkommen

Varmt välkommen till den nya sajten om Rhodos i Grekland. Vi kommer att regelbundet lägga in fler spännande artiklar för dig som drömmer dig hit.

Dagens väder

22°C

Uppdaterat 2024-05-27

Väderprognos

Se väderprognosen för Rhodos inför din resa.

Besök Rhodos stad

En riktig sevärdhet som rekommenderas varmt.

Party i Rhodos

En guide över det pulserande nattlivet på ön.