Rhodos väder

Rhodos väder
Rhodos väder är bland det bästa i hela Grekland med sina 300 soldagar om året. Tack vare detta söker sig många tusentals turister hit året om, men framför allt under sommarmånaderna.

Rhodos kallas ibland för The Sun Island (solön) och är den största ön i ögruppen Dodekaneserna i Greklands östra skärgård. Rhodos klimat och väder är milt och behagligt, året runt och även under vintern. Säsongen sträcker sig mellan mars och oktober, vilket är en betydligt längre säsong än många andra semesterdestinationer i Grekland.

Väderprognos Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov
Dag °C 21 25 30 32 33 29 25 21
Natt °C 12 15 19 21 22 19 15 12
Vatten °C 17 20 23 23 25 25 23 18

Besöker du Rhodos under vår- eller vintermånaderna vistas betydligt färre turister på ön, vilket även gör att priserna är lägre på boende och mat. Ordnar du din resa själv rekommenderas att kolla upp vilka hotell som kan erbjuda ett bättre pris på grund av lågsäsongen.

Det kan blåsa en del på Rhodos på grund av dess läge, vilket lockar hit en hel del vindsurfare året runt. Öns väder är torrt på sommaren då det i princip aldrig regnar. Du är med andra ord i princip garanterad att åka härifrån med en solbränna! Under sommarmånaderna är temperaturen mellan 28 och 40 grader Celsius, men tack vare öns blåsiga väder känns klimatet sällan för varmt – åtminstone om du är nära kusten. September månad är kanske den perfekta tiden att besöka Rhodos, då temperaturen är mellan 25 och 30 grader Celsius och solen skiner omkring 11 timmar per dag.

Under sena oktober och november tar säsongen slut då höstregnen och öns period med sämre väder börjar. Det regnar som mest mellan oktober och februari. Man kan fortfarande besöka ön givetvis och havsvattnet är ofta varmt, men många hotell och restauranger stänger igen under vintermånaderna och öppnar igen på våren. Under vintern är inte dagstemperaturen mycket högre än runt 10 grader Celsius och nattetid kan den sjunka till 5 grader Celsius. Under denna period är även Rhodos väder som mest blåsigt, och större oväder kan förekomma.

Välkommen

Varmt välkommen till den nya sajten om Rhodos i Grekland. Vi kommer att regelbundet lägga in fler spännande artiklar för dig som drömmer dig hit.

Dagens väder

24°C

Uppdaterat 2024-05-27

Väderprognos

Se väderprognosen för Rhodos inför din resa.

Besök Rhodos stad

En riktig sevärdhet som rekommenderas varmt.

Party i Rhodos

En guide över det pulserande nattlivet på ön.